Maritech og Timpex har slått seg sammen

Maritech og Timpex har det siste året samarbeidet om å digitalisere samhandlingen mellom eksportør, transportør og fortollingsagent, gjennom utvikling av en portal som gir sjømataktører full kontroll på logistikken.

Nå har Maritech kjøpt Timpex, og selskapene er slått sammen ved at Timpex ble fusjonert inn i Maritech 1. mars 2020. Samlet representerer vi et stort og betydelig IT-miljø med over 45 softwareutviklere i Molde, Åndalsnes, Trondheim, Averøy, Halifax inkludert et innleid team i Makedonia.

– Vi leverer programvareløsninger skreddersydd for sjømat, som favner om hele verdikjeden, fra sjø til bord. Vår strategi er å tilby løsninger og støtte operasjonelle prosesser gjennom hele verdikjeden. Logistikk er en stor utfordring for sjømatnæringa. Logistikk og transport er den største kostnaden utenom selve varen. Gjennom dette oppkjøpet får vi større kompetanse og kan bidra til å løse disse utfordringene for våre kunder, sier CEO i Maritech, Janne T. Morstøl.

Timpex-programvaren er skreddersydd for bedrifter som opererer innen logistikk, transport og fortolling og har noen av de mest komplekse logistikkselskapene i Norge på kundelisten. De eksisterende kundene vil være et viktig fokus videre. Samtidig ser teamene på Åndalsnes og i Trondheim fram til å være med å videreutvikle transport- og logistikkløsninger for sjømatbransjen.

– For Timpex betyr dette at vi får et større utviklingsmiljø som gir mulighet for å raskere ta i bruk ny teknologi som for eksempel dataanalyse og maskinlæring. Vi får tilgang til nye kunder og et internasjonalt marked. Sammenslåingen med Maritech er meget attraktivt for å videreutvikle de to selskapenes markedsposisjoner innen både sjømat og logistikk. Et felles selskap vil ha ressurser og ledelse til å satse på utviklingen av nye løsninger og vil fremstå som en svært attraktiv arbeidsgiver for fremtidige ansatte. Vi gleder oss til å bli en del av Maritechs innovative og fremoverlente team, uttalte daværende daglig leder i Timpex, Frank Amundsen i forbindelse med oppkjøpet.